درب HDF از یک چهارچوب چوبی که اصولا با چوب روسی است ساخته میشود و داخل این چهارچوب از لایههای شبکه بندی شده از فیبر پر میشود. سپس دو لایه فیبر hdf در زیر و روی چهار چوب نصب میشود. روکش فیبر درب HDF وارداتی است و از کشورهای چین، مالزی، ترکیه و رومانی وارد میشود و این روکش در کشور ما تولید نمیشود. درب High Density Fiberboard که به اختصار، درب HDF نامیده میشود؛ از جمله فرآوردههای چوبی محسوب میشود.
ورق HDF یک محصول فرآوری شده است که با فشار دادن گرم الیاف چوب، از خردههای ضایعات یا خمیر چوب استخراج میشود و با استفاده از رزینها و چسبهای مصنوعی به یک تخته با فشار بسیار زیاد متصل میشود. این دربها از کلاف چوبی مستطیل شکلی تشکیل میشوند که با توجه به ابعاد مورد نظر درب ساخته میشود.
انواع درب HDF:
۱.درب HDF تمام چوب:
این نوع درب کاملا از چوب ساخته شده است و کیفیت بسیار بالایی دارد. درب HDF تمام چوب هیچ فضای تو خالی درون خود ندارد و همین امر باعث وزن زیاد آن شده است. از لحاظ قیمت نیز بهتر و به صرفهتر است.
۲.درب HDF روکشی:
این نوع درب بر خلاف نوع قبلی دارای فضاهای خالی درون خود میباشد. این فضای خالی باعث استحکام بیشتر شبکه بندی میشود و سپس روکش hdf بر روی آن قرار میگیرد. شکل حفرات موجود در این درب به صورت لانه زنبور تشکیل شده است. درب HDF اتاقی روکشی از وزن زیادی برخوردار نیست و جنس آن ممکن است از شبکههای چوب یا مقوا باشد. درب HDF اتاقی روکشی نسبت به درب hdf تمام چوب استحکام بیشتری را شامل میشود.
در ساخت این درب از یک کلاف چوبی مستطیل شکل و یا ورقهای پیش ساخته مثل HPLو HDF استفاده خواهد شد. همچنین فضای خالی درب با شبکه بندی چوبی یا مقوایی پر میشوند، استفاده از این شبکه بندیها باعث میشود تا مقاومت و استحکام درب بالا برده شود.
دربهای HDF برای چه فضاهایی مناسب هستند؟
در صورتی که برای تولید درب HDF از ورقههای HDF با ضخامت 3 میلیمتر استفاده شود با توجه به اینکه نمیتواند فاکتورهای موثر در انتخاب درب ورودی واحدهای مسکونی را برآورده سازد فقط استفاده از اینگونه دربها برای اتاق خواب و درب سرویس بهداشتی و حمام توصیه میشود، ورق HDF با ضخامت 6 میلی متر و بیشتر را با توجه به ضخامت و فشردگی فیبر HDF میتوان برای تولید دربهای ورودی ساختمان نیز مورد استفاده قرار داد البته برای دربهای ورودی آپارتمان نکاتی باید در تولید درب در نظر گرفته شود که فاکتورهای موثر بر انتخاب یک درب ورودی آپارتمان را پوشش دهد.
یک نکته مهم در مورد درب HDF این است که متأسفانه هنگام رنگ آمیزی این نوع درب قسمت زیرین به علت در دید نبودن رنگ نمی.شود و در صورت استفاده از درب HDF برای سرویس بهداشتی چوب زیر درب HDF آب را به خود جذب کرده و به مرور زمان ورق HDF را از بین میبرد ، همچنین عدهای ورقهای گالوانیزه را از سمت داخل سرویس بهداشتی در قسمت پایین درب نصب میکنند که این کار باعث جلوگیری از پوسیدگی نمیشود بلکه تنها پوسیدگی را پنهان میکند و محل مناسبی را برای تخمک گذاری سوسک فراهم میکند.
مشخصات درب HDF چیست؟
روکش درب HDF:
روکش درب HDF از تخته فیبر است که چگالی آن بالای 800 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد. بالا بودن چگالی فیبر باعث افزایش استحکام درب HDF اتاقی میشود و قابلیت رنگ زنی را هم افزایش میدهد.
ابعاد درب HDF:
به طور کلی درب HDF اتاقی به دو صورت تولید شده است. اولین نوع به صورت ورق HDF مسطح هستند که ضخامتی ۶ میلیمتری دارند. این نوع دربهای HDF در ایران استفاده زیادی ندارند. اما درب HDF ساخته شده به قطر ۳ میلیمتر در صنایع درب سازی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
مکانهای قابل استفاده از HDF کجاها است؟
همچنین HDF بستر پرطرفداری برای کفپوش چوبی چند لایه است، زیرا HDF سخت و محکم است. همانطور که گفتیم، تمام سطوح تخته باید بهخوبی نصب شده باشند و هسته آنان نباید در معرض دید قرار بگیرد. زیرا اگر به مقدار کمی هم رطوبت وارد شود باعث ورم کردن آن میشود. و همین امر باعث میشود که تختههای کف از تراز خارج شوند. برای همین نباید کفپوشهای لمینت چوبی را با آب زیاد پاک کنید و فقط یک پارچه مرطوب کفایت میکند.
درب HDF برای چهار نقطه خانه بسیار مناسب است و استفاده میشود و این قسمتها عبارتنداز:
۱.قفسههای دیواری HDF:
در قفسههای باز آشپزخانهها، اتاقهای نشیمن، قفسههای کتاب در اتاقهای مطالعه یا قفسههای لباسشویی و قسمتهای ابزار میتوان از HDF استفاده کرد. HDF نسبت به MDF قویتر و متراکمتر است و حتی قابلیت تحمل بار بیشتری هم دارد.
۲.استفاده از درب HDF در کابینت آشپزخانه
HDF مانند MDF انتخاب خوبی برای هسته کابینت آشپزخانه است. هنگامی که بهخوبی ساخته شود، در برابر تغییرات گرما ایستادگی میکند و قادر به مقاومت در برابر رطوبت هم است و معمولاً با غشاهای تزئینی، لمینت مات یا براق و نوار لبه تزئین میشود. ممبران نیز یک لابه بسیار نازک است که بهصورت بر روی سطوح قرار میگیرد و یک روکش بدون درز ایجاد میکند که بادوام و زیبا است
این درب روکشدار و شیاردار میتوان برای درست کردن تابلوهای دیواری تزئینی استفاده کرد. همچنین از آنها میتوان بهعنوان پشتیبان برای نقاشیهای دیواری یا در دیوارهای جداکننده استفاده کرد. HDF بسیار متراکم است و دارای خاصیت عایق صوتی است که آن را به یک انتخاب ایدهآل برای استفاده در سینما خانگی و اتاقهای موسیقی تبدیل میکند.
۴. استفاده از درب HDF برای کمد لباس:
درب HDF برای چارچوب، جعبهها، کرکرهها و قفسههای داخلی کمد لباسهای اتاقخواب انتخاب خوبی است. مانند کابینتهای آشپزخانه، کمد را میتوان به روشهای مختلف روکش کرد تا ظاهری کلاسیک به منزل شما بدهد.
خريد دربهای HDF با قيمت ارزان:
درب HDF تخته فيبري است كه با براده چوب يا خمير چوب ساخته ميشود و در صنعت كفپوش از آن استفاده میشود. HDF نوعی تخته فیبر است و از فرآوردههاي چوبي به شمار میرود که به روش خشک تولید میشود.چگالی بالای HDF از آن مادهای مستحکم برای تولید کفپوش لمینتی یا کفپوش چوب سخت اصلاحشده ساخته است.
درب HDF به نسبت دربهای دیگر، ارزان تر میباشد. درب HDF معمولا برای اتاق خواب و سرویس بهداشتی و در درب ضدآب استفاده میشود اما به دلیل چگالی ورق HDF برای درب ورودی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت درب داخلی ساختمان بر مبنای میزان کیفیت نوع رویه درب داخلی و کیفیت متریال و کیفیت رنگ کاری درب داخلی ساختمانی مورد استفاده در استراکچر درب داخلی مورد ارزیابی و قیمت گذاری قرار میگیرد. امکان رنگ کردن این محصول توسط کارخانه و همچنین استفاده از روکشهای PVC وجود دارد اما هزینه اضافی آن را باید در نظر داشته باشد. مقرون به صرفه ترین حالت، خرید درب HDF خام و رنگ کردن آن توسط خودتان است. به همین دلیل به این محصول درب ارزان قیمت هم گفته میشود.
مزایای درب HDF چیست؟
- تخته فیبر با چگالی بالا (HDF) جایگزینی عالی به جای چوب برای دربها با روکشهای مات است.
- درب HDF مزایای زیادی نسبت به چوب جامد و MDF دارد.
- سطح HDF صافتر از MDF است. HDF به دلیل چگالی بالا، پرایمر کمتری را جذب خود میکند و باعث کاهش نیروی کار و مواد میشود.
- درب داخلی HDF در سطح بین المللی به عنوان محصولی سازگار با محیط زیست و سالم شناخته شده است.
- همچنین دارای طراحی بسیار زیبا، پایداری فوق العاده و نصب فوری است.
- از این محصول در دربهای امروزی استفاده زیادی میکنند.
ساخت درب HDF:
برای ساخت این درب ابتدا با توجه به ابعاد درب، یک کلاف چوبی مستطیل شکل ساخته میشود و یا ورق پیش ساختهای مانند ورقه HDF با توجه به سفارش مشتری بر رو و پشت کلاف پرس خواهد شد، HDF از الیاف طبیعی چوب که تحت فشار و تیمار حرارتی قرار گرفتهاند، ساخته شده که بسیار متراکم است و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر رطوبت و عوامل مخرب بیولوژیک دارد.
به طوری که روکشهای HDF توسط یک سری تولید کنندگان رویه آماده میشود و تولید کنندگان درب تنها این رویهها را بر روی کلاف چوبی پرس خواهند کرد که متاسفانه این رویهها در ایران تولید نمیشوند. از نظر کیفی و قیمت رویههای HDF تولیدی مالزی و چین در یک سطح و رویههای HDF تولید کشورهای رومانی و ترکیه نیز در یک سطح قرار دارند، در حال حاضر رویه HDF ترک و رومانی موجود در بازار ایران از کیفیت بهتری برخوردار هستند.
هنگام ساخته شدن درب HDF برای زیبایی بیشتر، توسط دستگاههای پیشرفته طرحدار میشود، بدین ترتیب که نقشهای طبیعی چوب بر روی آن حکاکی شده و پس از رنگ آمیزی جلوه بسیار زیبایی را در حین سادگی پیدا میکند، لایه میانی این دربها را با شبکه بندی چوبی یا مقوایی و آن را هانی کام مینامند پر میکنند که با فاصله 2.5 سانتی به صورت لانه زنبوری در آمده است.
استفاده از شبکه بندیها در فضای خالی بین رویه های درب برای بالا بردن مقاومت درب در برابر ضربه و شکنندگی میباشد، میتوان از پرکنندههای دیگری مانند یونولیت برای پر کردن فضای خالی بین درب استفاده کرد این پر کنندهها عایق بهتری برای جلوگیری از انتشار صدا و همچنین اتلاف انرژی گرمایی و سرمایی میباشند.